. На базі НВК № 9 було проведено тренінг «Формування навичок безконфліктної взаємодії» - 2 Лютого 2016 - НВК № 9 м. Луцьк



Комунальний заклад "Луцький навчально-виховний комплекс №9
Луцької міської ради"

Середа, 24.04.2024, 01:30
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 2 » На базі НВК № 9 було проведено тренінг «Формування навичок безконфліктної взаємодії»
22:27
На базі НВК № 9 було проведено тренінг «Формування навичок безконфліктної взаємодії»

     Навчальний заклад – це місце, де діти проводять значну частину часу. Тут вони навчаються, спілкуються з ровесниками, ростуть і розвиваються. І одним із завдань школи є розвиток уміння безконфліктного спілкування.

      З цією метою 19 січня 2016 року тренер Волинської обласної благодійної організації «Радість дитинства» Ольга Сазонік на базі НВК №9 провела тренінгове заняття з учнями 9-М та 10-Ф класів «Формування навичок безконфліктної взаємодії», в якому взяли участь учні 9-М класу Судніцин Михайло, Мікуліч Ігор, Савицький Андрій, Кадира Богдан, Камінський Антон та учні 10-Ф класу Решетило Богдана, Гущина Ангеліна, Стельмащук Галина, Карабін Юлія, Шумерук Аня. Отримані знання на наступний день наші діти реалізували, беручи участь у виставі форум-театру в якості акторів.

     Під час підготовки до участі у форум-театрі, з підлітками тренер говорив про поняття «насильство», «агресор», «жертва», «спостерігач» за допомогою кольорових фломастерів та кольорового паперу. Школярі обирали колір і форму ліній, якими вони зображали «насильство». Потім учні пояснювали, чому провели саме таку лінію, намалювати саме таку форму. Працюючи в групах, діти досліджували поняття насильства і самі сформулювали його визначення.

     Обговорюючи ролі, в яких опиняються люди в конфліктній ситуації («агресор», «жертва», «спостерігач»), на занятті використовувалися паперові чоловічки, які підлітки виривали із паперу. Під час обговорення у групі учні самостійно зробили висновок, що у жертви є можливості попросити про допомогу, що жертва – має силу, більшу чим агресор, що жертва не повинна мовчати і що у переважній більшості вона значно сильніша духом, чим агресор.

     На завершення зустрічі кожен з учасників мав змогу висловити  думку про те, які знання він отримав на занятті та якими навичками оволодів.  

     На наступний день,  отримані знання та навички наші учні мали змогу реалізувати, беручи участь у виставі форум – театру в якості акторів-тренерів. Перед виставою режисер театру Руслана Порицька з нашими дітьми провела заняття з акторської майстерності, на якому школярі вчилися правильно володіти своїм голосом та освоювали пластику сценічних рухів.   Своєю виставою режисер театру разом із командою акторів спонукала учнів до пошуку відповідей на теми поведінки у трикутнику «нападник-жертва-спостерігач». Слід відмітити, що форум-театр -  одна з методик інтерактивної роботи, де театральна гра спрямована на пошук рішень соціальних проблем. Під час вистави наші учні спонукали глядачів (учнів ЗНЗ № 10, 15, 23, 24, 25, 26, вечірньої школи) шукати відповіді на поставлені питання, що стосувалися ненасильницького спілкування.

     Під час форум-театру глядачі розуміють і бачать,  що сцена – це не просто сцена. Це маленьке життя, в якому можна бути не просто спостерігачем, а й змінювати розвиток подій. Така взаємодія вселяє віру у себе – і кожен учасник виходить після дійства із розумінням, що усі ми граємо різні ролі у житті, але ролі обираємо ми самі, а не наші батьки, вчителі, рідні. Відповідно, обираючи ролі, ми стаємо не лише акторами, а перетворюємось у творців-режисерів власного життя. І вибір завжди за нами – здатися і впасти чи докласти зусиль і рухатися далі.. Або додати творчості у своє життя і здивувати самих себе.   

 

   

Переглядів: 715 | Додав: school9 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Друзі сайту
   Персональний сайт директора Луцького НВК №9 Дубини Олександра Дмитровича
   Персональний сайт вчителя правознавства Бондаря Віталія Олексійовича

Copyright MyCorp © 2024