. НВК № 9 м. Луцьк - Новини



Комунальний заклад "Луцький навчально-виховний комплекс №9
Луцької міської ради"

Вівторок, 19.03.2024, 05:20
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

24 лютого у ГПД НВК №9 завітали працівники Волинської обласної бібліотеки для дітей і провели цікавий майстер-клас з виготовлення ляльки-мотанки, мета якого – популяризація як української традиційної ляльки, так і народного мистецтва загалом. 

Майстрині  приїхали з усіма необхідними матеріалами та заготовками.

Учні із захопленням слухали історію виникнення мотанок, розглядали їх різновиди.

Перед початком майстерки всі заплющили очі і подумали про щось хороше та приємне, про те, що люблять, адже все, до чого ми докладаємо зусилля, увагу, творчість, має створюватися з хорошим настроєм і світлими думками.

Приємно, що роблячи ляльку-мотанку, кожен, не зважаючи на стать, адже учасниками майстер-класу були як дівчатка, так і хлопчики, розумів ідею, сенс, який несе в собі цей давній родинний оберіг. Діти уважно слухали майстринь, допомагали один одному, хотіли, щоб їх витвір був найкращим. Тому завдання вдалось виконати всім.

Тепер в оселях кожної дитини житиме маленька лялька-мотанка, оберіг, що допомагатиме і захищатиме від усіх негараздів родину того, хто її створив.

16807085 982841301853453 895128122985693080 n    20170224 152046 20170224 151807 16939599 982840978520152 8127076518757355262 n

«Наша мова – українська!»

21 лютого у міській бібліотеці м. Луцька відбулася зустріч присвячена Міжнародному дню рідної мови - «Мовний гравікон». Працівники бібліотеки підготували пізнавальне і веселе свято для школярів. Учні 3-Г класу прийняли активну участь в конкурсах, розгадуванні ребусів, цікавих і незвичних завдань, і приємно здивували всіх дорослих своїми знаннями. Після цікового заходу діти мали можливість записатися у бібліотеку і взяти книжки. Працівники бібліотеки запевняють: «Якщо в Україні підростають такі діти, то наша мова ніколи не зникне!»

захід 6захід 7

21лютого 2017 року у ГПД НВК №9 вихователем Хоміч Н. А. було проведено годину спілкування «Моя чудова рідна мова!».

Учні ознайомились із правильною вимовою та вживанням слів, поглибили і розширили знання про красу та різноманітність української мови, збагатили своє мовлення словами ввічливості, різними формами звертань.

Вихованці брали участь у мовних іграх, казковій вікторині, розв’язували ситуативні завдання, розігрували гуморески, відгадували загадки, читали прислів’я та скоромовки, емоційно декламували поезію, артистично виконували музичні композиції. Доповнювали захід слайди презентації та відео.

Своєю емоційністю та насиченістю година спілкування сподобалась дітям та їх батькам.

захід 5 

       

26 листопада 2015 року у спортивному залі Луцького НВК № 9 відбулось спортивне свято учнів 3-Г класу «Тато, мама, я – спортивна сім`я».

         Розпочинаючи свято діти розказали чому важливо займатись спортом і вести здоровий спосіб життя, від чого залежить здоров’я  кожної людини і що для цього потрібно робити.

         Після привітання учасників, команди розпочали  спортивні змагання. Різні конкурси передбачали випробування та демонстрацію своїх фізичних сил, спритності, витривалості, точності виконання, від чого залежали результати команд. Звичайно були кращі, проте жодна команда не залишились без нагород.

А заряд бодрості та енергії, азарт від участі у змаганнях залишив приємні враження як в дітей, так і в батьків.

         Свято, організоване класоводом Кандіборою Аллою Володимирівною та вчителем фізичної культури Пилипчуком Петром Васильовичем,  перш за все мало на меті залучення дітей і батьків до занять із фізичної культури,  до спортивних  форм сімейного дозвілля, підвищення загального рівня фізичного здоров'я учнів.

         Завдяки хорошій співпраці класовода з батьками, діти щорічно, починаючи з першого класу, проводять активне дозвілля на природі, подорожують рідним краєм, знайомлячись з його історією, культурою та природою. Традицією класу є святкування разом з батьками «Дня здоров`я», яке відбувається на Всесвітній день туризму.

   

Учні 3-А класу НВК № 9 на Хелловіні

     31 жовтня в Сімейній академії «Плай» відбувся захід для відважних «Хелловін наближається».

     Учні 3-А перевтілитися в чаклунів, фей, привидів, вампірів або створили свій власний неповторний образ. В програмі свята були ігри з елементами жахів та загадок, розваги та дитяча дискотека. Діти мали нагоду гарно розважитися та продемонструвати свої творчі здібності.

Учням 3-А класу НВК № 9 провели екскурсію на ЛУЦЬКПЛАСТМАС

     Підприємство ПАТ "Луцькпластмас" належить до хімічної галузі промисловості і спеціалізується на переробці пластмас.

     В даний час підприємство випускає як продукцію промислового призначення, так і товари народного споживання: стрічку пакувальну, плівку поліетиленову. Діти мали можливість спостерігати за процесами виготовлення поліетиленової плівки. В школярів виникало багато запитань, на які вони отримували вичерпні відповіді від працівників заводу.

     Кожен долучився до процесу виробництва. Діти брали участь у порізці на верстаті картонних котушок, на які намотується плівка. Також допомагали запаковувати готові рулони продукції у палети.

     Після екскурсії на виробництві, діти смакували чаєм і цукерками, обгортки яких виготовлені на "Луцькпластмас".

 

Екскурсія учнів 3-А класу НВК №9 на виробництво макаронних виробів

     14 вересня 2015 року відбулась екскурсія учнів 3-А класу НВК №9 на ТзОВ «ІРС Сістем». Школярі ознайомилися з виробництвом макаронних виробів ТМ «AVANTI» і «Farinella».

     Під час екскурсії по підприємству учні наочно ознайомились з технологічним ланцюжком виготовлення макаронних виробів та побачили найсучасніше обладнання. Від складського приміщення з борошном дітлахи пройшли через всі цехи виробництва макаронів аж до фасувального цеху. Прослухали цікаву розповідь, як виготовляють цінний харчовий продукт – макаронні вироби. Продукція, що випускається, відповідає міжнародним стандартам якості.

     У результаті школярі не тільки отримали цікаву та надзвичайно корисну інформацію щодо виробництва макаронних виробів, але й отримали пакетики макаронів в подарунок від працівників фабрики.

     Учні та батьки висловлюють класоводу Афтеній І.А. щиру вдячність за організацію екскурсії.

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту
   Персональний сайт директора Луцького НВК №9 Дубини Олександра Дмитровича
   Персональний сайт вчителя правознавства Бондаря Віталія Олексійовича

Copyright MyCorp © 2024