. Танець та музика як спосіб гармонізації внутрішнього стану особистості - 17 Лютого 2016 - НВК № 9 м. Луцьк



Комунальний заклад "Луцький навчально-виховний комплекс №9
Луцької міської ради"

П`ятниця, 19.04.2024, 23:30
ГоловнаРеєстраціяВхід Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 17 » Танець та музика як спосіб гармонізації внутрішнього стану особистості
00:27
Танець та музика як спосіб гармонізації внутрішнього стану особистості

   9 лютого на базі нашого навчального закладу практичний психолог Оксана Кицун у співпраці з своєю колегою Ольгою Романенко з Луцької гімназії №18 провела засідання супервізійної групи практичних психологів ЗНЗ.

   Розпочинаючи зустріч,  Ольга Романенко ознайомила присутніх з теоретичними аспектами питання музикотерапії, акцентувала увагу на тому, що деякі вчені вважають музикотерапію допоміжним засобом психотерапії. Вона поінформувала, що застосування музики в медицині має глибоке коріння, про її цілющу силу згадується ще у Біблії. Вплив музики на здоров’я дослідник доктор Гордон Шоу пояснює так : „Вібрація звуків створює енергетичні поля, що впливають на кожну клітину нашого організму, - ми „поглинаємо музичну енергію” і вона нормалізує ритм нашого дихання, пульс, артеріальний тиск, температуру, знімає м’язове напруження”. Тому правильно підібрана мелодія благотворно впливає  на хворих людей і прискорює їхнє одужання.

   У роботі засідання взяли участь учителі музичного мистецтва НВК Надія Севрюкова та заслужений учитель України Марина Приходько. Виступ Надії Борисівни був присвячений питанню інтеграції естетики та математики у творах мистецтва, а Марина Іванівна презентувала власний досвід роботи щодо розвитку пізнавальних процесів у учнів засобами музики.

   Оксана Кицун ознайомила колег з історією танцювально-рухової терапії, витоки якою знаходяться у найдавніших цивілізаціях. Вона розповіла, що як окремий напрямок, танцювальна терапія оформилася приблизно в 50 - 70-х роках XX століття. Сучасна танцювальна терапія спрямована на зниження м'язової напруги. Вона сприяє збільшенню рухливості людини. Танцювальна терапія може вважатися первинним засобом заохочення невербального взаємодії  як між клієнтом і терапевтом, так і між учасниками  групи танцювальної терапії.

   На  завершення зустрічі присутні були запрошені на заняття до керівника танцювального колективу НВК Ольги Залуської, яка показала психологам практичні танцювальні вправи для підвищення самооцінки дітей, розвитку комунікації в дитячому колективі. Гості мали можливість опанувати певні практичні навички танцювальної терапії.

Переглядів: 611 | Додав: school9 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Друзі сайту
   Персональний сайт директора Луцького НВК №9 Дубини Олександра Дмитровича
   Персональний сайт вчителя правознавства Бондаря Віталія Олексійовича

Copyright MyCorp © 2024